Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Ricardo Castellanos

Solist

Etter at Ricardo Castellanos debuterte i hovedrollen som Solor i La Bayadère, skrev Klassisk Musikkmagasin følgende: «Han har en vektløs høyde i sprangene sine, blir på en måte hengende i luften, piruettene er dead on og varer så lenge som helst. Gjennom teknikk og følelser formidler han den dramatiske historien, og en sterkere debut enn denne kan man vanskelig forestille seg.»

Han har også danset rollen som Rothbart i Holmes' Svanesjøen, prinsen i Boyadjievs Nøtteknekkeren, prins Albrecht i 2. akt av Giselle, hovedrollen i Balanchines Allegro Brillante og solistrollen i Symfoni i C (første sats), Romeo i balkongduetten fra Romeo og Julie og prins Siegfried i et utdrag fra Svanesjøen. Han har blant annet også medvirket i MacMillans Manon og Kyliáns One of a Kind.

Spansk-kubanske Castellanos (f. 1997) begynte å danse som niåring ved La Companya Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya i Barcelona, før han fortsatte undervisningen med sin far, Rodolfo Castellanos. Han har studert ved Royal Ballet School i London, og medvirket i balletter som Don Quixote, Tornerose, Giselle og Le Corsaire før han kom til Nasjonalballetten UNG høsten 2016. I 2017 gikk han over til hovedkompaniet.

Sort/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Ricardo Castellanos / Foto: Erik Berg

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger