Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Eirik Grøtvedt

Tenor (åremål)

Eirik Grøtvedt er født i 1993 og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Han var solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongene 2019/20 og 2020/21, og har fått en åremålsstilling her fra høsten 2023.  

På Operaens hovedscene har han sunget roller som Don Curzio i Figaros bryllup, Borsa i Rigoletto, Le Dancaïre i Carmen, Kyle Harris i Missi Mazzolis The Listeners, Pluto i Orfeus i underverdenen og Melot I Tristan og Isolde 2. akt. 

I 2017 gjorde han Don Ottavio ved Operaens Scene 2, som en del av Operahøgskolens oppsetning av Don Giovanni, og Male Chorus i The Rape of Luctretia ved Lidal North International Opera Workshop. I 2018 deltok Grøtvedt i NRKs feiring av Edvard Grieg, og han sang Don Ottavio ved Oslo Opera Festival, og ved opera-gallaer med Lithuanian National Philharmonic og Trondheim Symfoniorkester.

Som konsertsanger har han hatt solistroller i Händels Messias, Mozarts Requiem, Messe i c-moll og Kroningsmessen, Haydns Skapelsen, Dvoraks Stabat Mater, i flere Bach-kantater. Ved Opera Østfold har han medvirket i Mendelssohns Elias og som Ruiz i Verdis Trubaduren. På Operaens hovedscene har han vært engasjert som Don Curzio i Figaros bryllup, Borsa i Rigoletto og Le Dancaïre i Carmen.

Grøtvedt har en spesiell forkjærlighet for lieder. Til tross for sin unge alder har han allerede bygget et betydelig repertoar, med sanger av Alfvén, Beethoven, Brahms, Britten, Grieg, Liszt, Rangström, Schubert, Schumann, Sibelius, Stenhammar og Vaughan Williams.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger