Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Gakuro Matsui

Solist

Den prisbelønte japanske danseren Gakuro Matsui kom til Nasjonalballetten i 2005. Her har han gjort seg bemerket i en rekke klassiske hovedroller, som Romeo i Corders Romeo og Julie, Basilio i Nurejevs Don Quixote og prinserollen i både Bjørns og Boyadjievs Nøtteknekkeren, Holmes' Svanesjøen og Harveys Giselle og Tornerose. Han har danset Lenskij i Crankos Onegin, Lescaut i Macmillans Manon, og høsten 2019 danset han den spektakulære bronseidolsoloen i La Bayadère og rollene som Stiva og Levin i Spucks Anna Karenina.

Matsui har også utmerket seg i bærende roller i moderne balletter som Kyliáns One of a Kind, Bella FiguraGods and Dogs og Soldiers' Mass, León og Lightfoots Shoot the Moon og Tetleys Vårofferet, og i tittelrollen i Øyens Petrusjka. Han har danset i balletter av Balanchine, Duato, Dawson, Forsythe og Scarlett, og partier har blitt skapt for ham av samtidskoreografer som Espejord, Elo, Øyen og Lee.

Gakuro Matsui kom på førsteplass i de internasjonale ballettkonkurransene i Saitama og Nagoya i hjemlandet i 2000, og i 2004 vant han både konkurransen ved Det japanske ballettakademi og aspirantstipendiet ved Prix de Lausanne. Han er utdannet ved Det russiske ballettinstitutt og Sasaki Mika Ballet Academy i Japan, før han fortsatte ved L’Ecole de Danse de L’Opéra de Paris. Før han kom til Norge, danset han ved Den Kongelige Ballet i Danmark og Les Ballets de Monte Carlo.

Gakuro begynte i West Australian Ballet i 2015, og ble solist i 2016. Her danset han mange betydningsfulle roller, inkludert prinsen i Scannellas Nøtteknekkeren, Jay Gatsby i Nixons The Great Gatsby, Romeo i Vamos' Romeo og Julie, James og Gurn i Bjørns La Sylphide, Basilio i Aldous' Don Quixote og i moderne balletter av Eric Gauthier og Annabelle Lopez Ochoa. Fra og med 2019 er han tilbake i Nasjonalballetten. Han er også gjestepedagog ved Ballettskolen.

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger