Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Alex Cuadros Joglar

Solist

Alex Cuadros Joglar har danset framtredende partier i Kyliáns One of a Kind, Ekmans Cacti og Balanchines Symfoni i C, Theme and Variations og Allegro Brillante. Han danset norgespremieren på Naharins Secus og McGregors Chroma og i de nyskapte verkene We are better now? (Moum Aune), Wagō (Touret) og Afternoon of a Faun (Jensen/Touret). Av klassiske roller har han danset Lenskij i Crankos Onegin, kinesisk solo i Nøtteknekkeren, pas de deux fra La Sylphide og en av tre gentlemen i MacMillans Manon.

Joglar danset ett år i Nasjonalballetten UNG før han i 2019 begynte i Nasjonalballetten. Før dette danset han i Ballet Nice Méditarranée, hvor han hadde hovedrollen som Romeo i Lifars Romeo og Julie i 2017 og en ledende rolle i Robbins' En Sol i 2018. Han var også solist i Vu-Ans Coppélia og medvirket i Balanchines Allegro Brillante og Rhodens Verse Us. Joglar danser i Disney-filmen The Nutcracker and the Four Realms (2018) med koreografi av Liam Scarlett. Han har også danset koreografi av Charlotte Edmonds i sommeroperaen Holland Park Opera i London.

Spanske Joglar (f. 1999) begynte å danse som åtteåring. Han er utdannet Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma i Madrid og Royal Ballet School i London, og vant førsteprisen i ballettkonkurransen Je Monte Sur Scène i Toulouse i 2014.

Svart/hvitt portrett av Alex Cuadros Joglar, danser i Nasjonalballetten Alex Cuadros Joglar / Foto: Erik Berg

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger