Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Jens-Erik Aasbø

Bass

Jens-Erik Aasbø ble uteksaminert fra KHiO, Operahøgskolen, våren 2011, og har vært tilknyttet Den Norske Opera & Ballett siden. Her har han sunget roller som Angelotti i Tosca, Bartolo i Figaros bryllup, Sparafucile i RigolettoRaimondo i Lucia di Lammermoor, Rocco i Beethovens Fidelio, Zuniga i Carmen, Doktor Grenvil i La traviata, Sarastro i Mozarts Tryllefløyten, Kommandanten og Masetto i Mozarts Don Giovanni, Basilio i Rossinis Barberen i Sevilla, er Laurentsius i Anne PedersdotterPolitikommisær i Sjostakovitsj' Lady Macbeth fra Mtsensk, Broder Tuck i Schwemmers Robin Hood, Bonze i Puccinis Madama Butterfly, Første nasareer i Salome av Richard Strauss, og Løytnant Ratcliffe i Billy Budd.

Se full liste over roller nedenfor!

Ved siden av sitt virke ved DNO&B er Jens-Erik også en ettertraktet sanger ved andre scener. De siste årene har han blant annet gestaltet roller som Daland i Wagners Den flyvende hollender ved Opera på Skäret, Vannånden i Dvoraks Rusalka ved Komische Oper Berlin, Fasolt i Wagners Rhingullet og Kommandanten i Don Giovanni ved Theatro Municipal de São Paulo, og våren 2019 gjestet han Spring Festival i Tokyo som Daland i Den flyvende hollender, i besetning med Bryn Terfel som Hollenderen. Som konsertsanger har Jens-Erik deltatt som bassolist på utallige oppføringer av Mozarts Requiem, og har også Haydns og Verdis Requiem på repertoaret.

Sommeren 2022 debuterte Jens-Erik ved Festspillene i Bayreuth, blant annet i rollen som Fasolt i Rhingullet. Andre roller han har gestaltet der er 4. Edle i Lohengrin, Reinmar von Zweter i Tannhäuser, samt Kong Marke i en barneversjon av Tristan og Isolde. Han har også covret Daland i Den flyvende hollender, og bidratt ved flere konserter tilknyttet festivalen, der han har framført ulike utdrag av rollen Hans Sachs fra Mestersangerne fra Nürnberg.

Sommeren 2023 gjentar han både Fasolt og Reinmar von Zweter i Bayreuth, men debuterer også som 2. gralsritter i Parsifal og som Titurel i barneversjonen av samme verk.

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger